image

Muslim Parenting Tips & Updates

Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 68): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
image Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 127): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid

Varje hem är en moské

articles/Modestmanstuff_Image_4.jpg
Share this:
Facebook Twitter Whatsapp
Med moskorna runt om i världen stängda verkar Salaah i församlingen som ett avlägset minne och vi kan komma på att vi längtar efter att lyssna på Jumuah Khutbah personligen. Vi blinkade och världen omkring oss förändrades. De senaste veckorna har varit utmanande för människor över hela världen, men för muslimska familjer tog restriktionerna i livet på grund av covid-19-viruset bort mer än bara vår rutin och livsstil, det tog bort en del av våra hjärtan. 

 

Masjids kan vara stängda men Salaah har inte ställts in. Kanske tog vi förmånen att kunna be vid moskén för given, men nu när vi inte kan det måste vi bevisa att vi inte bara är moskémuslimer.

 

Jorden har gjorts till en plats för bön för oss så vi har en skyldighet att upprätthålla denna tradition var vi än är. 

 

Oavsett om ni besöker moskén ofta eller inte, är det nu upp till oss som individer och familjer att etablera bönen i våra hem. Den här pandemin har tvingat oss in i våra hem med våra familjer och har tagit bort många av de vanliga distraktionerna från våra liv. Det skulle vara en stor förlust om vi skulle ta oss ur detta utan att åtminstone uppnå någon form av närhet till vår Skapare.

 

Varje hem är nu en moské, här är några sätt att maximera denna möjlighet hemma med familjen:
Tillägna ett litet område i ditt hem som ett Musallah- eller bönutrymme. Detta kommer att uppmuntra hela familjen att be och även fungera som en påminnelse för alla i hushållet. 
Ring Adhan, håll denna tradition vid liv i hemmet och använd detta som en möjlighet att lära dina barn om Adhan, Iqamah och Salaah. 
Be tillsammans. Be som familj. Congregational Salaah hemma med familjen är en av de vackraste upplevelserna och är något som hela familjen kan njuta av tillsammans. Istället för att alla ber enskilt, be tillsammans och skapa nya minnen.

 

 
Bönutrymmet ska vara inbjudande och bekvämt. Be barnen att dekorera området och låt dem ha kul så att de känner sig välkomna. Vissa barn kan vara vana vid att be, andra kanske inte har besökt moskén ännu, detta är ett utmärkt tillfälle att lära dem om Salaah och moskén. Var kreativ här, dra fram alla dina ramadandekorationer och rekvisita tidigt i år för att skapa ett roligt och lockande utrymme.

 

Gör dua tillsammans. Använd den här tiden till att prata med dina barn om några av deras problem och bekymmer. Livet har blivit väldigt stressigt de senaste veckorna och barn är inte immuna. Prata med dem och prata sedan med Allah. 
Läs berättelser tillsammans och lär dig om islam som familj. Med moskorna stängda har även Madrassahs stängt så det är viktigare just nu för oss att föregå med gott exempel och visa våra barn att islam inte är begränsad till moskén. Läs hadith tillsammans, dela historier och kom ihåg Allah som en familjeenhet.

 

Spela spel tillsammans. Det finns ett växande antal brädspel med islamiska tema och interaktiva spel som passar de flesta muslimska familjer. Stöd muslimska företag genom att köpa dessa online och underlätta en rolig islamisk miljö för hela familjen.

 

@modestmanstuff
Medan vi alla hoppas och ber för att denna pandemi ska upphöra, måste vi också erkänna och finna frid i det faktum att ingenting händer utan Allahs tillåtelse. Denna svårighet kommer bara att vara så länge som Han vill att den ska bestå och i Sha Allah kommer den snart att vara över. Under tiden är det vår plikt som muslimer att förbli positiva, att söka efter möjligheter och använda denna tid till att gynna oss i denna värld och nästa.

 

Må Allah skydda våra familjer, lätta bördan för dem som drabbats av viruset och ge oss ett botemedel så snart som möjligt. Ameen. Var säker och stanna hemma. 

Recently Published

Our Recent Posts from All of Our Blogs

Recent Posts
Muslim Moms
Reviews
My Journey to Islam
Education
Creative & Fun
News
Muslim Business
Entrepreneurs
Ramadan

My Salah Mat
Educational Prayer Mat

The Fun, Easy & Interactive Way
to Teach Your Children
The Beauty of Salah
Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 68): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
image Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 127): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
x