image

Muslim Parenting Tips & Updates

Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 68): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
image Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 127): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid

İnceleme| My Salah Mat- Interactive İnteraktif Seccade - Türk

articles/turkish.jpg
Share this:
Facebook Twitter Whatsapp

 

Kızım olduğundan beri çocukların sizi izlemekten ve takip etmekten ne kadar aldıklarına şaşırıyorum. Kızım sadece 12 ay ama kalbim namaz matına oturduğu gün eridi ve kocamı ve ben dua ettikten sonra sujood'a girdi.

 

Dua, dinimizin ayrılmaz bir parçasıdır ve ilk sorgulanacağımız şeydir. Günümüzün etrafında dönen budur ve bizi Allah'a yaklaştıran şeylerden biridir. Birçok ebeveynin çocuklarını genç yaşta dua etmeye teşvik etmesinin nedeni budur. Çocukların ebeveynlerini namazda taklit etmeleri doğaldır, bu yüzden merak ve hevesliliği öğreterek ve bu patent bekleyen, etkileşimli dua matıyla dua etmeye yönlendirerek neden teşvik etmiyorsunuz?

 

Benim Salah Mat'ımı instagramda takip ettim ve dua matı ile ilgilendim, bu yüzden sizin için inceleme fırsatına atladım.

  

Dua matı, kolayca katlanabilen su geçirmez ve ateşe dayanıklı bir malzemeden yapılmıştır. Parlak ve renkli, bu da çocuklara eğlenceli ve çekici görünmesini sağlıyor.

 

İngilizce, Fransızca, Arapça, Türkçe, Malasian, Endonezyaca ve Urduca olmak üzere 7 farklı dilde oynuyor. Dili değiştirmek için dünya resmine dokunmanız yeterlidir. Çoğu interaktif çocuk oyuncağı sadece tek bir dilde geldiğinden, bunu yeni bir ürün için inanılmaz bir özellik olarak buldum.

 

Çocuklara Wudhu'dan ve niyetten daha kısa surahlara ve salahın her adımında ne söyleneceğine dair tüm duaları öğreten dokunmaya duyarlı 36 tuş vardır.

 

Dış taraftaki dokunmatik pedler 2 salah raketi için adımlar, dokunmaya duyarlı her tuş her bir adımın ne olduğunu açıklayacak, Arapça sözleri okuyacak ve İngilizce'ye (veya hangi dili kullandığınıza çevirecek) çevirecektir. Bu harika çünkü çoğu yetişkin duada söylediklerinin anlamını bilmiyor, İngilizceye çevirmek, söylediklerinizi ifade etmenize yardımcı olan, söylediklerinizi ifade etmenize yardımcı olan, size dualarınızda Allah ile daha güçlü bir bağlantı sağlayan anlamına geliyor.

 

 

Seccade Nasıl Kullanılır?

Matı ilk kez kullandığınızda, çocuğunuzla (ren) oturmanızı ve matın kenarındaki her tuşa basmanızı tavsiye ederim, böylece salah'ın adımlarından geçip onlarla konuşma ve onlara yardım etme şansı elde edersiniz namaz başlamadan önce her adımı anlayın.

Paspas, çocuğunuza ayaklarını başlangıçta nereye yerleştireceğini ve dizlerini, ellerini, burnunu ve alnını dua ile göstermek için parlak renkli resimlere sahiptir.

Ayaklarınız ayak tuşundayken durduğunuzda dua başlayacaktır. Paspasın kenarı etrafındaki her adımla ilgili, bir sonraki pozisyonun göründüğü görsel hatırlatmalar vardır. Başlangıçta (ve çocuğunuzun yaşına bağlı olarak) bir yetişkini takip etmek de yararlı olacaktır.

Vücudunuz adım için ilgili duyusal pede dokunduğunda, mat otomatik olarak bir sonraki adıma geçecektir.

Sonunda du'a tuş takımına basabilirsiniz ve mat, İngilizce çeviriyle birlikte salah'ınızın sonunda kısa bir du'a değinecektir.

Du'a anahtar ayrıca uyku, uyanma, mescide girme duası gibi yaygın günlük du'ları içerir.

Hoparlör tuş takımına basarak ses düzeyini ihtiyaçlarınıza göre kolayca artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Çocuğunuzun tam anlamıyla dua için durması gerekir ve paspas, onları rehberlik eden ve yüksek sesle okuyan bir yetişkin gibi dua boyunca yönlendirecektir.

 

 

 

Yaş Aralığu

 İnteraktif dua paspası 3 yaş üstü çocuklara yöneliktir.

Çocukların hareket ettikleri anda sizi namaz kılmaya başladıklarını bildiğimiz gibi, 3 yaşında bir çocuk basit kelimeleri, cümleleri anlayabilir ve du'as ve surah öğrenmeye başlayabilir. Bazı sözcükleri, ifadeleri ve açıklamaları anlayamayabileceğinden, bazı özelliklerin 3 yaşında bir çocuk için çok karmaşık olduğunu hissediyorum. Bence 3-5 yaş arası çocuklar için mat, vücut parçalarını nereye yerleştireceklerini göstermek için yararlıdır, ancak daha fazla yetişkin gözetimi ve rehberliği gerektirecektir.

6-7 yaş ve üstü, her bir adımla konuşmaya ve açıklamaya başlamak için uygun bir yaştır, bu, paspasın kenarındaki özellikleri kullanmak için en iyi yaştır.

 

Paketleme

'Benim Salah Mat'ım çizgi film karakterleri ve net yazı ile parlak, renkli bir kutuda geliyor, bir çocuk oyuncağı gibi görünüyor ve çocukların matı hediye olarak almaktan heyecanlanacağını hayal edebiliyorum çünkü çok görsel olarak çekici.

 

 

Ücretsiz Aktivite Kitabı

Tüm özelliklerin yanı sıra kutuda ücretsiz bir aktivite kitabı bulunur. Kitap kaliteli ve salah ile ilgili problem çözme oyunları ve bir boyama sayfası içerir. Wudhu ve salah'ın nasıl yapılacağı ile ilgili ortak dua, illüstrasyon ve rehber içerir. Tüm Arapça'yı İngilizceye çeviriyor ve Salah'ın ilgili olduğu her şey için bir referans olarak harika.

 

Kitaptaki son sayfa aynı zamanda salah matın resimlerle ve akış şemasında nasıl kullanılacağını da gösteriyor.

 

Fiyat

Bazı insanlar 44,99 £ 'lık perakendecilik fiyatın biraz yüksek olduğunu düşünebilir, ancak bence bu çok makul bir fiyat çünkü mat bir yatırım. Dayanıklı ve uzun ömürlüdür, böylece çocuğunuz kendi başına dua etmeye başladıktan sonra bir çocuktan diğerine geçebilir. Bunun çocuğunuzun Akhirah'ına bir yatırım olduğunu unutmayın. Bunu düşündüğünüzde, hepsini ödemek yüksek bir fiyat değildir ve vermeye devam eden inanılmaz bir hediye olur.

 

Deneyimlerimiz

Kızım bu paspas kullanmak için çok küçük olduğundan arkadaşlarım 3 yaşındaki 'Safa' denemeye gitti. Renkli kutuyu gördüğü anda çok heyecanlıydı ve kelimenin tam anlamıyla sevinçle yukarı ve aşağı sıçradı, içeride ne olduğunu görmek ve kullanmaya başlamak için sabırsızlanıyordu.

Matı açıp ona ne olduğunu açıkladığımızda, hemen kullanmaya başlamak istedi, başlangıçta birçok özelliğin onu anlaması için biraz fazla karmaşık olduğunu düşündüm ama ellerini ve ayaklarını yerleştirmeyi sevdi gerekli pozisyonlarda, yaşlandıkça, diğer özellikler ona tanıtılabilir.

Matın üzerinde durur durmaz, rehberliğimizle adımları takip etmeye başladı, en iyi sağlam bir yüzeyde kullanıldığını ve hareket ettirdiğinizi tanımak için vücut parçalarının dokunmaya duyarlı tuş üzerinde doğru bir şekilde olması gerektiğini buldum. Bir sonraki adıma geçtikten sonra, bazen bir sonraki hamleyi alamadı, ancak biraz ayarladıktan sonra hareketi aldı. Bu, matı birkaç kez açtığımız ve katladığımız için olabilir, devreyi kırabileceği için paspası çok fazla katlamamanız, mümkün olduğunca düz bırakmanız veya aynı şekilde katlamanız önerilir. kutuda katlanmış gibi.

 

 

Bu ürünü tavsiye eder miyim?

Bu ürünü çocuklarına bir angarya veya korkudan ziyade eğlenceli ve heyecan verici bir şekilde dua etmeyi öğretmek isteyen tüm ebeveynlere kesinlikle tavsiye ederim.

 

Aslında kocam ve ben paspastan çok etkilendik, Said için bir bayram inşa edeceğiz ve bu incelemenin bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz. Bunu bir hediye olarak satın alması için bir düzine insan daha düşünebiliriz.

 

Son sözler

Teknolojinin evleri ele geçirdiği bir dünyada, çocuklar etkileşimli oyuncaklarla, iPad'in ve çocuğun dokunuşuna veya hareketine tepki veren telefonlarla daha fazla ilgileniyorlar. Çocuklar matla oynamaktan zevk alacaklar ve farkında olmadan salah'ı eğlenceli olarak dua etmeyi öğrenecekler. Genç yaştaki çocuklara salah sevgisini aşılayacağını hissediyorum.

 

------------

 

Yazarların web sitesine bağlantı - https://ihijabi.blogspot.com

Recently Published

Our Recent Posts from All of Our Blogs

Recent Posts
Muslim Moms
Reviews
My Journey to Islam
Education
Creative & Fun
News
Muslim Business
Entrepreneurs
Ramadan

My Salah Mat
Educational Prayer Mat

The Fun, Easy & Interactive Way
to Teach Your Children
The Beauty of Salah
Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 68): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
image Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 127): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
x