image

Muslim Parenting Tips & Updates

Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 68): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
image Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 127): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid

Koment | Tapeti im i Lutjes - Dyqani i Tapetit Interaktiv

articles/image2.jpg_copy_dcd3a3f8-5193-460b-b996-eed32cbd1978.jpg
Share this:
Facebook Twitter Whatsapp

Qëkur kam lindur vajzën time, jam i habitur se sa shumë marrin fëmijët duke ju parë dhe ndjekur. Vajza ime është vetëm 12 muajshe, por zemra ime u shkri ditën që u ul në tapetit tim të namazit dhe hyri në gjunjë pasi pas burrin tim dhe mua duke u falur.

Namazi është një pjesë përbërëse e fesë sonë dhe është gjëja e parë për të cilën do të pyetemi. Rreth asaj që rrotullohet dita jonë dhe është një nga gjërat që na afron me Allahun. Kjo është arsyeja pse shumë prindër i inkurajojnë fëmijët e tyre të falen që në moshë të vogël. Është e natyrshme që fëmijët të imitojnë prindërit e tyre në lutje, kështu që pse të mos e nxisni atë kuriozitet dhe padurim duke i mësuar ata dhe duke i udhëzuar të luten me këtë tapet lutjeje ndërveprues në pritje të patentës.

Unë e kam ndjekur Tapetin tim të Lutjes në instagram dhe jam intriguar nga qilimi, kështu që gjeta rastin ta komentoj atë për ju.

Tapeti i lutjes është bërë nga një material i papërshkueshëm nga uji dhe rezistent ndaj zjarrit që paloset lehtësisht. Është e ndritshme dhe me ngjyra, gjë që e bën atë të duket argëtuese dhe tërheqëse për fëmijët.

Ai luan në 20 gjuhë të ndryshme: Anglisht, Frëngjisht, Arabisht, Turqisht, Malajzisht, Indonezisht, Urdu, Rusisht, Bangla, Gjermanisht, Spanjisht, Holandeze, Suedisht, Norvegjisht, Boshnjake, Italisht, Portugalisht, Shqip, Somali, Danisht . Thjesht prekni figurën e globit për të ndryshuar gjuhën. Më duket se kjo është një veçori e jashtëzakonshme për një produkt të ri, pasi shumica e lodrave ndërvepruese të fëmijëve vijnë vetëm në një gjuhë.

Janë 36 çelësa me prekje që u mësojnë fëmijëve për të gjitha aspektet e namazit, nga abdesi dhe nijeti (qëllimi) deri te suret më të shkurtra dhe çfarë të thonë në çdo hap të namazit.

Butonat me prekje nga jashtë janë hapat për 2 rekate namaz, çdo çelës me  prekjes do të shpjegojë se çfarë është secili hap, do të recitojë thëniet në arabisht dhe do ta përkthen në anglisht (ose në cilëndo gjuhë që po e përdorni). Kjo është fantastike sepse shumica e të rriturve nuk e dinë kuptimin e asaj që thonë në lutje, përkthimi i saj në anglisht do të thotë që ju e kuptoni atë që po thoni, gjë që ju ndihmon të kuptoni atë që thoni, duke ju dhënë një lidhje më të fortë me Allahun në lutjen tuaj.

Si ta përdorni tapetin

Kur e përdorni tapetin për herë të parë, unë do t'ju rekomandoja të uleni me fëmijën (fëmijët) tuaj dhe të shtypni çdo çelës rreth skajit të tapetit në mënyrë që të kaloni hapat e namazit dhe të keni mundësinë të flisni me ta dhe t'i ndihmoni ata të kuptojnë çdo hap përpara se të filloni namazin.

 

Tapeti ka figura me ngjyra të ndezura për t'i treguar fëmijës tuaj se ku t'i vendosë këmbët në fillim dhe gjunjët, duart, hundën dhe ballin gjatë lutjes.

 Kur qëndroni me këmbët në çelësin e këmbëve, do të fillojë namazi. Ka drejtime të qarta për çdo hap rreth skajit të tapetit, me ilustrime se cili pozicion vjen më pas. Në fillim (dhe në varësi të moshës së fëmijës suaj) do të ishte e dobishme të ndiqni edhe një të rritur.

Kur pjesa e trupit tuaj prek pjesën e tapetit ndijore përkatëse për hapin, tapeti do të kalojë automatikisht në hapin tjetër.

 Në fund mund të shtypni butonin e duasë dhe tapeti do të recitojë një dua të shkurtër në fund të namazit tuaj së bashku me përkthimin në anglisht.

 Çelësi i duasë përfshin gjithashtu duatë e zakonshme të përditshme si duaja për gjumin, zgjimin, hyrjen në xhami etj.

 Mund ta ngrini ose ulni me lehtësi volumin për t'iu përshtatur nevojave tuaja duke shtypur tastierën e altoparlantit.

 Fëmija juaj duhet të qëndrojë në këmbë gjatë lutjes dhe tapeti do t'i udhëheqë gjatë lutjes ashtu si një i rritur që e drejton dhe reciton me zë të lartë.

 

Varësia e moshave

Tapeti interaktiv i lutjes u drejtohet fëmijëve të moshës 3+

Siç e dimë që fëmijët fillojnë t'ju imitojnë në namaz sapo të mund të lëvizin, në moshën 3 vjeçare një fëmijë është në gjendje të kuptojë fjalë, fraza të thjeshta dhe të fillojë të mësojë dua dhe sure. Mendoj se disa nga veçoritë janë shumë komplekse për një fëmijë 3 vjeç pasi ai mund të mos i kuptojë të gjitha fjalët, frazat dhe shpjegimet. Për fëmijët e moshës 3-5 vjeç, për mendimin tim, tapeti është i dobishëm për t'u treguar se ku t'i vendosin pjesët e trupit, por ata do të kërkojnë më shumë mbikëqyrje dhe udhëzime nga të rriturit.

Mosha 6-7 vjeç e lart është një moshë e përshtatshme për të filluar të flasësh dhe të shpjegosh çdo hap, kjo është mosha më e mirë për të përdorur tiparet rreth skajit të tapetit.

 

Paketimi

“Tapeti im i Lutjes” vjen në një kuti me ngjyra, të ndritshme me personazhe vizatimorë dhe shkrim të qartë, duket si një lodër për fëmijë dhe mund ta imagjinoj se fëmijët do të entuziazmohen duke marrë tapetin si dhuratë sepse është shumë tërheqës dhe për sytë.

Libër Aktivitetesh Falas

Mbi të gjitha veçoritë kutia përfshin një libër aktivitetesh falas. Libri është me cilësi të lartë dhe përfshin lojëra për zgjidhjen e problemeve që lidhen me namazin dhe një faqe për t'u ngjyrosur. Ai përfshin duatë e zakonshme, ilustrime dhe udhëzues se si të bëhet abdes dhe namaz. Ai përkthen të gjithë arabishten në anglisht dhe është i shkëlqyer si referencë për gjithçka që lidhet me Namazin.

Faqja e fundit në libër tregon gjithashtu se si të përdoret tapeti i namazit me figura dhe një grafik sipas rradhës.

Çmimi

Shitja me pakicë me 44,99 £, disa njerëz mund të mendojnë se çmimi është paksa i lartë, megjithatë, për mendimin tim është një çmim shumë i arsyeshëm, sepse tapeti është një investim. Është i qëndrueshëm dhe afatgjatë, kështu që mund të kalohet nga një fëmijë te tjetri pasi fëmija juaj të ketë zotëruar vetë lutjen. Mbani mend se ky është një investim në Akhirahun e fëmijës suaj. Kur e mendoni kështu, nuk është një çmim i lartë për të paguar dhe do të bëni një dhuratë të mrekullueshme që vazhdon të jepet brez pas brezi.

Prova

Duke qenë se vajza ime është shumë e vogël për ta përdorur këtë tapet, unë shkova ta provoja te vajza e shoqes e vogël e shoqes sime, 'Safa' 3 vjeç. Sapo pa kutinë shumëngjyrëshe, ajo u emocionua shumë dhe po hidhej lart e poshtë nga gëzimi, mezi priste të shihte se çfarë kishte brenda dhe të fillonte ta përdorte.

Kur e hapëm tapetin dhe i shpjeguam se çfarë ishte për të, donte të fillonte ta përdorte menjëherë, siç kisha menduar fillimisht se shumë nga veçoritë ishin paksa shumë të komplikuara për të që ajo të kuptonte, por i pëlqente të vendoste duart dhe këmbët në pozicionet e duhura, me moshën, mund t'i prezantohen edhe veçoritë e tjera.

Sapo ajo qëndroi në këmbë tapet, me udhëzimin tonë filloi të ndiqte hapat, kuptova se përdoret më së miri në një sipërfaqe të fortë dhe pjesët e trupit duhet të jenë me saktësi në çelësin me prekje që ata të dallojë se kanë lëvizur, në hapin tjetër, ndonjëherë nuk e kuptonte lëvizjen e radhës, por pas një rregullimi të vogël, ja mori dorën. Kjo për shkak se ne e kishim hapur dhe palosur tapetin disa herë, rekomandohet që të mos e palosni shumë, pasi mund të prishë qarkun, më mirë ta lini të hapur sa më shumë të jetë e mundur ose ta palosni në të njëjtën mënyrë siç ishte palosur në kuti.

 

A do ta rekomandoja këtë produkt?

Unë patjetër do t'ua rekomandoja këtë produkt të gjithë prindërve që duan t'i mësojnë fëmijët e tyre të luten në një mënyrë argëtuese dhe emocionuese dhe jo si punë e përditshme ose nga frika.

Në fakt, burri im dhe unë ishim aq të habitur me tapetin saqë do të blejmë një për Safan për Bajram inshallah dhe për t'i falënderuar që ishin pjesë e testit. Mund të mendojmë për plot njerëz të tjerë për ta blerë këtë si dhuratë gjithashtu.

Fjalët e fundit

Në një botë ku teknologjia po pushton shtëpitë, fëmijët janë më të interesuar për lodrat që kërkojnë ndërveprim, për iPad-ët dhe telefonat që reagojnë ndaj prekjes ose lëvizjes së fëmijës, ky tapet edukativ interaktiv lutjeje do të jetë tama ajo që duhet. Fëmijët do të argëtohen duke luajtur me tapetin dhe pa e kuptuar do të mësojnë të falin namazin pasi është argëtuese. Mendoj se do të ngulë thellë dashurinë për namazin tek fëmijët që në moshë të vogël.

Recently Published

Our Recent Posts from All of Our Blogs

Recent Posts
Muslim Moms
Reviews
My Journey to Islam
Education
Creative & Fun
News
Muslim Business
Entrepreneurs
Ramadan

My Salah Mat
Educational Prayer Mat

The Fun, Easy & Interactive Way
to Teach Your Children
The Beauty of Salah
Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 68): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
image Liquid error (snippets/@AlternatingContentX line 127): Could not find asset snippets/CustomTexts-.liquid
x